Hemsökelse

När kvicksilvret sjunker är det skönt att komma in i värmen. Det gäller tydligen också för gastar eftersom en av dem flyttade in i rören i lägenheten. Den måste ha varit bra tjock också, så som kranen började droppa. Dessutom började den tjuta varje gång toaletten spolades och den skrek då och då under nätterna också.

Det finns bara ett sätt att bli av med krangastar, och lyckligtvis har vi en skrottipp järnhandel i grannskapet så jag gick med rättfärdiga steg och köpte en ny kran.

Vaktmästaren kom upp för att installera den, så för att hjälpa till gick jag ut i köket och vred om reglaget för lägenhetens vattentillförsel. Ingenting hände så jag vred åt andra hållet och då brakade helvetet löst, eller, vattnet brakade ut i köket genom hålet där handtaget suttit till alldeles nyss innan rosten gav vika inför mitt lätta handlag.

Man tror att man ska vara på hugget ända tills det händer. Jag kunde bara stå och häpet titta innan vakmästaren rusade in och jag hjälpte honom förbinda röret med plastpåsar och skosnören. I efterhand hade det varit klokare att ta plaströret från tvättmaskinen på balkongen och leda vattnet ner i diskhon. Tänk på det när vattenledningen går sönder i din lägenhet!

Medan vaktmästaren var iväg och stängde av vattnet fick jag och mitt finger stå emot Neptuns vrede ett tag, eftersom: plastpåsar och skosnören.

I slutändan löste sig allt och ett antal fler delar än kranen byttes ut. Kanske 20 liter vatten behövde bara moppas upp från golvet också. Jag hoppas att den här historien kan vara till hjälp för andra i väta.

20131217-140522.jpg
Jag står till tjänst nästa gång Holland är i trångmål.

One Reply to “Hemsökelse”

Comments are closed.