Film och nyår

1 Januari

Det bara är tio elever kvar av oss som tränar wingchun. Fast å andra sidan har vi börja träna med trädockan :] Se Ip Man för att veta vilken docka ^^

Många tog det väldigt seriöst att förbereda sig så noga som möjligt inför taltestet. De allra flesta faktisk, utom jag. Dagen innan provet skrev jag ned en tre-fyra ord för varje möjligt tema provet skulle ha. Å andra sidan tror jag det gick väldigt bra för mig, eftersom Zhanglaoshi faktiskt tittade på mig hela tiden medan jag berättade historien om hur jag mötte Steve och till och med hjälpte mig med ett ord jag inte visste. Jämför detta med vad några klasskamrater sade, hur hon tittade ut genom fönstret och drack te medan de pratade 😛

Nu har jag sett filmerna Undisputable 2 och Undisputable 3 som båda var mycket trevlig omväxling till kinesiska kampsportsfilmer (ettan skall tydligen vara väldigt dålig och 2an och 3an bildar en egen fristående historia så det räcker med att se dem). Detta eftersom istället för en massa vapensvingande och närmast övernaturliga akrobatikkonster får man istället två muskelberg som pucklar på varandra med kraften av snälltåg 😛 Bakgrundshistorien är att i fängelser runtom i världen ordnas turneringar i kamp man mot man. Film nr2 handlar om en boxare som orättfärdigt spärras in i ett fängelse i Sibirien och hans enda biljett ut är att besegra den självutnämnt bästa kämpen i världen och regerande mästaren Boyka. Film 3 spinner bara vidare på de trådar som lämnas oavslutade i tvåan. 🙂 Mycket trevliga filmer en vardagseftermiddag. Även om miljöerna är nedslående och striderna stundvis brutala finns det enligt mig ingen scen som självt gör Undisputed en barnförbjuden film. Skulle till och med säga 7+ fast i föräldrars sällskap ^^

Nyår kan firas på många olika sätt. Jag, Henri, Steve och Amade tyckte det var bäst att sitta och titta film till klockan 3 på morgonen fast självklart med ett litet avbrott för att kunna se fyrverkerierna i Taiwan på TV och skåla en gång. Nya året invigt och provkört. Fortsätter det på samma sätt kommer det bli ett väldigt bra nytt år.

En svartvit rulle från 1954 tror jag det var är (engelsk titel) “7 Samurai” inspelad i Japan. Tre och en halv timme lång, men om man är härdad av tidigare svartvitt filmtittande eller till och med stumfilmsvisningar är det en upplevelse man inte ångrar efteråt. Filmen handlar om en grupp bönder som skall anlita samurajer att försvara deras by från ett vildsint och girigt rövarband. Kan hittas i överraskande bra kvalité och innehåller flera bra stridsscener. Barntillåten, kanske också kan lära folk något om feudala Japan? En remake gjordes i USA med vilda västerntema.

Little Big Soldier är en kinesisk film, från 2010 tror jag. Handlar om en soldat som tagit en fientlig general till fånga och försöker föra denna till sitt hemland och därmed motta 5 stort ytmått åkrar. Utspelas under en tid som populärt brukar kallas “warring states period” och filmen kan vara lite förvirrande om man inte känner namnen sedan tidigare, men det kanske hjälper lite om jag säger att det är historien om hur Kina för första gången bildades genom landet Qins militära överlägsenhet. Filmen är humoristiskt gjord hela vägen igenom fast eftersom den riskerar att lära barn att kasta sten är den barnförbjuden :]

Skulle vara grönsaker men kändes och ser ut som insekter >.<

Nu blåser det ordentligt ibland…. vindstilla är det inte så kallt dock ^^

7 Replies to “Film och nyår

 1. Du kan se en teaser på filmen på min facebooksida – om du nu kan komma se den på grund av denna “censur” as you call it… 😉

  Vem vet? du kanske kan spela the evil mastermind i den slutet, om vi spelar in den då ;P

 2. Ehem – Hai

  Först och främst vill jag önska en God Jul (något i efterskott) och ett Gott Nytt År (vilken är lite krångligt eftersom man säger det innan nyår men man menar egentligen året som kommer, alltså så borde man väl säga gott nytt år efter nyår? Men det gör man väl kanske…? Nä nu blev jag förvirrad… :S )

  Måste fråga om den där undisputed var dubbad eller inte? ^^

  Nejmen KulKul du har det… O BTW – har du sett våran trailer som jag, gurra o lucas har gjort? ^^

 3. Det är glädjande att du ser så mycket film. Den remake du hänvisar till är väl “The Magnificent Seven”. Själva har mamma och jag börjat titta oss igenom de allra första säsongerna av Star Trek 🙂

  Gott nytt år till dig och dem den vill hälsa till från mig!

Comments are closed.