Fun facts

Söndag.

Idag hörde jag en rolig historia. Efter Maos död började man bygga upp stora områden. Man tog böndernas mark och ersatte dem på olika sätt. En bonde som fick sin mark rekvirerad på detta sätt blev ersatt med sex stycken lägenheter i det nya område som anlades på han forna odlingar. Han hyrde ut fem av lägenheterna och tjänade mer pengar än han någonsin kunnat drömma om tidigare. Istället för att spara ihop till en cykel så köpte den 35-årige bonden en bil. Han klädde sig fint och fick en flickvän som jobbade på en bank. Men han var alldeles uttråkad utan ett hantverk, så han tog anställning på en bussverkstad. Han körde en bit till verkstan, bytte kvickt om, jobbade och bytte sedan om till sina fina kläder och åkte hem igen. Han tjänade typ 1000 i månaden på verkstadsarbetet och 24000 på att hyra ut lägenheterna och ingen kände till det dubbelliv han levde.

Sedan har jag en liten fun fact:
gissa med en kommentar hur många procent av Kinas befolkning som betalar skatt 😛

3 Replies to “Fun facts

Comments are closed.