Så var det över.

Två eller tre dagar sedan var avslutningen på vårfestivalen, det var extra fyrverkerier och lampor upphängda, dagen kallas nämligen “rödlyktedagen”…… så…. jag lyckades ta mig till Himmelska fridens torg eftersom en vän sagt att det skulle kanske vara drakdans där…. näpp de va de int. Hälsade på Maos foto iaf. Så vi gick söderut där det finns ett ganska stort område med stora, platta, raka, vackra, utsmyckade turiststråk, lyckligtvis omgivna av de mer traditionsengliga små (men inte de minsta), uppbrutna, vindlande, gråa, delvis raserade hutonger 😀 Gick upp och ner för den och smakade lite kinesiskt gott gott som mest bara var beskt beskt -.-

Turistigt:

Soptunna

Vän.

Lampor

Det lustiga i det hela var att trots att det inte fanns någon drakdans där heller (kanske var i parkerna, får jag väl aldrig veta <.<) så vare strax pintjockt med folk på gatorna söder om stortorget! Helt utan anledning verkade de samlas där, för att titta på de inte alls för imponerande lampdekorationerna (en restauranggata “spökgatan” har mycket fler lampor året om o.O ). En del trängde sig in på KFC iaf.  Vi åkte hem och åt middag på muslimrestaurangen… något gott förutom promenad fick man ut 😛

Uhmm… å just det, “Kopps” är en underhållande svensk film från 2003. Se den igen. Nu.

.

.

.

.

.

.

——————————————————————————————————————————–

****************************************&&&&&&&&&&&&&&&&***************************

????????????????????????????????????????

————————————–————————————

Så låt oss prata lite om Ukraina? Min granne är från Ukraina, det är han man kan se på vissa foton i den här posten eftersom han inte hade en egen kamera så jag fotade åt honom. Trots att han är från den östra (rysktalande) delen av Ukraina är han väldigt nationalistisk och ivrig att visa världen att Ukraina finns (tydligen vet inte kineser vad han pratar om när han säger var han är ifrån) så från pptpresentationer har jag lärt mig mer om Ukraina de senaste dagarna än under hela mitt tidigare liv.

Allt ifrån vilka gubbar de har på sina sedlar (tex en kosack som slog sig samman med Karl XII för att slå sig fri från det ryska väldet – vi vet ju hur det gick -.-) till vad färgerna i ukrainska flaggan betyder (blå himmel och gula fält) och att Ukraina hade en kort period av självständighet innan sovietunionen svalde landet och att det finns städer med en 2600 årig historia där etc etc. Åsså är broderade handdukar väldigt viktiga i Ukraina, äggmålning är också viktigt.

Ukraina är en stor exportör av vete och andra basmedel (solrosor gillar de) men de får tydligen olja och en massa andra viktiga saker från Ryssland, så de sitter i en smått knivig situation när man pratar om EU, till exempel……..

Så lite vet jag ^^ ————————————————————————————————–>

—>Fråga en snubbe som just lärt sig en massa om Ukraina vad som helst!<—

One Reply to “Så var det över.”

Comments are closed.