Tianjin och sådant…

Plötsligt är det mer än en vecka sedan jag skrev någonting o.0 Vet inte alls hur det gick till… men iaf, här kommer en tafatt liten sammanfattningspost för att täcka upp den senaste tiden iaf. Sedan kommer en till nästa vecka för att berätta om Hangzhou.

I fredags nyttjade jag av de pengar jag fått i födelsedagspresent och kunde se Helloween med Stratovarius som förband på “the One Live House” i gott sällskap av två finländare, en mexican och en fransyska. För att vara så stora band spelade de i en verklig liten lokal, men å andra sidan åtnjuter extrem musik inte en överdrivet stor publik i Kina. Första gången Helloween spelade i Kina (tydligen är Stratovarius återkommande favoriter) och som tidigare var det utlänningarna som var tvungna att få kineserna att röra på sig…..

Lördag: medans jag var ute och roade mig med frisbee och fjäderboll så lärde jag känna en familj, som efter att vi pratat ett tag bjöd mig på lunch 😛 Kinesisk gröt är inte särskilt gott men det var mycket trevligt sällskap och nu har jag en två år gammal lillasyster (för att hjälpa mig vinna hennes förtroende kallade hennes far mig för “storebror”….)

Tianjin är en mycket intressant stad, mest för de kvarteren i europeisk stil som är kvar sedan den engelska kolonialtiden, även om flera hus är spökhus nu så tjänar den större delen nu politiker som vill bo flott.

Man kan åka häst och vagn på en kort guidad tur för överkomligt pris, tyvärr på kinesiska 😛

En kinesisk specialitet jag kunde smaka är socker som ringlas på ett sådant sätt att det blir en teckning. Väldigt få behärskar (och har någonsin behärskat) denna konstform. Ungefär som motorsågssnidning alltså.

Mot slutet av en park gick jag och mitt sällskap (språkkamrat och hennes gamla gymnasievän som läser på universitet i Tianjin) till en park för att vila och… kasta frisbee. En gammal man stod och skrev tecken med vatten på parkstenarna. Jag gick dit för att titta och utlänningar är inte så vanliga i Tianjin så snart började diskussionen med honom och en annan gamling. Båda talade utmärkt engelska (han påstod sig ha självlärt allting o.0) och tecknarmannen behärskade västerländsk skrivstil också (frågade honom aldrig hur arabiskan var). Till min stora glädje fick jag prova att skriva med penseln (måste köpa en sådan!!!!!!). Båda gubbarna visade gärna upp sina kunskaper om Sverige, men mest ville de prata om hur fördelaktigt det är att vara pensionär eller student i Sverige jämfört med Kina (jag stod bara och nickade och log :P).

Tianjin åker jag gärna tillbaka till, definitivt!

:EDIT: på postningsdagen.

Hade väldans roligt förra lördagen när jag och vänner var ute i mörkret och kastade frisbee och smällare på varandra. Väldigt roligt när Henri trodde att han hade råkat kasta en som fastnade i Amades hår. Har aldrig sett en så förfärad slovak tidigare… lärde mig också att tändare kan användas som svaga men funktionella splittergranater 😀

3 Replies to “Tianjin och sådant…

 1. Hej igen Marcus,
  Nu har jag läst din senaste epistel igen. Spännande och roligt. Kul att du har fått en lillasyster. – Intressant också att läsa om det olycksdrabbade Japan. De kommer att klara även detta!

 2. God kväll Magnus.

  Av alla nyheter just nu är incidenten i Japan utan tvekan den som syns och hörs mest. På alla nationella kanaler kan man höra senaste nytt om utvecklingen efter reaktorolyckorna eller intervjuer med folk som har överlevt i de mest drabbade områdena. Man kan höra om hur folk hjälper varandra dagligen och delar med sig för att få mat och vatten, hur ökad strålning gör Japan, och strax Kina, osäkert.

  tl;dr Japan förekommer mycket i nyheterna

  Marcus

 3. Marcus
  Vad sägs om jordbävningen och tsunamin i Japan?
  magnus

Comments are closed.