Om umgänge

Tisdag den 7 september

Dagen spenderades på silkesmarknaden med mor där vi köpslog och prutade oss närapå bortom utmattningens gränser. Men jag fick en kudde och en handduk  å en Children of Bodomtröja. Å så. Jag fick inte tillbaka provet. Istället gjorde jag en ytterst kort liten intervju och fick välja mellan bok 0 och bok 1, beroende på var jag själv ansåg mig kunna börja. Bok 0 inledde med att beskriva de fyra tonerna så jag valde bok 2. Fast bok 0 tar man sig igenom på en vecka och bok 1 tar två veckor att avsluta, upplyste hon mig om.

Om man av någon anledning skulle tro att det är svårt att träffa och umgås med människor på ett kinesiskt universitet så har man fel. Tänk på det. 15000 människor, varav de flesta inte känner någon annan, trängs ihop på en yta motsvarande en sjö. Så, för att fira att lektionerna börjar imorgon gick jag och drack en fruktmilkshake med en svensk som kommer gå i samma klass som mig. Jag åt middag tillsammans med tre kanadensare, en japan/kines, tre amerikanare å så Cameron. Åså runt kvällssnåret så satt man och spelade gitarr och munspel och mungiga och pratade med en kazak, en ryss, en nigermänniska (inte nigerian – han var från Niger) å så Cameron.

Det är snarare svårt att undvika kontakt.  Ska skriva om rummet och lägga upp litt bilder nästa gång.

3 Replies to “Om umgänge

Comments are closed.