Första skoldagen

Så idag var det den första skoldagen. Det var både intressant och tröttsamt av flera anledningar. Ali sade till mig att studierna börjar väldigt långsamt och jag tror att jag borde ha tänkt mer på vad han sade, för att idag var det mest fyra timmar repitition av de allra enklaste tecknen och träning av de allra simplaste konversationer…… ????????Typ. I slutändan höll jag på att somna på bänken trots att det var bra stämning i klassen. Fast det kan ju också bero på att de senaste dagarna har tröttat ut mig 😛 Klassen ja, den är ganska intressant. I den ingår: tre kanadensare, en ryska, en pakistanier, en slovak, en turk, en eller två filippiner, två indonesiskor, en tyska, en nederländare och tre svenskar. Vi tre svenskar är yngst i klassen och jag är allra yngst vilket läraren tyckte var kul att skämta om (????????) Haha, väldigt roligt………………………..  Samtidigt som äldsten i klassen, en av filippinerna, tyckte det var lustigt att han var äldre än lärarinnan. Rent hur lektionerna går till så påminner det om hur det var att läsa kinesiska i högstadiet: man följer en bok och gör alla uppgifter, läser texter ett par gånger etc etc. Men fyra timmar bli väldigt långt i slutändan så det är rast varje timme 😛 I tie minuter 😛

Mitt största bekymmer är nog fortfarande frukosten <.<

6 Replies to “Första skoldagen

  1. När ???(fröken/lärare Zhang) fick veta att jag var 17 år så frågade hon mig senare under lektionen hur gammal jag var – på det sätt man frågar småbarn.

  2. På det första stället står det “Hej, jag är svensk!” och på det andra “Mike [troligen sned transkribering av Marcus], hur gammal är du?” Eller har jag fel?

  3. Vad är det med frukosten? Vad betyder de kinesiska tecknen?

Comments are closed.