Torsdag den 9 september. Cykel och stuff

Torsdag den 9 september. Huj……

Gjorde mig närmare bekant med en klasskamrat idag. Henry från Slovakien. Verkar vara en trevlig prick (fast han är väldigt noggrann med streckordningen) så jag och Cameron och Philip och han åt lunch på muslimrestaurangen. Lite lustigt när man har lärt känna ett par människor liksom. Har förresten upptäckt att muslimrestaurangen har väldigt god mat – det gäller bara att beställa mat att ta med när det är mycket folk där. Nu kommer säkert någon påpeka att det inte är riktigt korrekt att kalla restaurangen för “muslimrestaurangen” men den är varken assyrisk eller arabisk och den serverar religiöst säker mat för muslimer så det är det bästa jag kommit på att kalla den. God kyckling har de.

Idag var lektionen mycket roligare eftersom den var i alla fall någorlunda intellektuellt krävande 😛 Det handlade mest om måttsord och skolutrustning. När vi pratade om familjer så överraskade äldsten i klassen med sina 12 syskon XD Lite underligt var att det var flera som var ensambarn. Jag gav återigen ??? tillfälle att skratta när jag sade “???” istället för “???” (min fru istället för min farmor). Yngst i klassen lixom 😛 Cameron påpekade just nu när jag skriver att ? betyder “för mycket” så “för mycket för mycket” blir “fru” :P:P:P

På söndag har den kombinerade tennis+kung fu(+fotboll?) klubben öppet för alla som vill bli medlemmar, så det ska jag gå och kolla på. Skulle gärna träna kampsport med något slags vapen, gärna bu 😛 Det var roligt när vi testad det på karaten för ett och ett halvt år sedan.

Idag var jag och Cameron och köpte cykel. Ali (se parentes) visade oss den verkstad där han hade köpt sin, som han är väldigt nöjd med. Verkstaden låg i en lokal som lika gärna kunde ha varit en restaurang – bara det att det satt mekaniker på golvet och hängde cyklar i taket XD I slutändan köpte jag en cykel för 500 yuan (med lås). Det var lite mer än jag hade tänkt mig men den fungerar bra och jag ska använda den varje dag i ett år så…. glömde ta ett foto det kommer senare XD (Ali är en snubbe från Niger som har studerat här i ett år – och lärt sig både kinesiska och engelska under det året. Det är många på campus som känner Ali och han ägnar eftermiddagarna åt att äta, sova och kryssa runt på sin cykel. Typ en sådan människa man alltid kan be om en tjänst eller en upplysning med inte riktigt vet hur mycket man kan lita på. Han gick just förbi bordet där jag sitter och skriver förresten. Han ska köpa en iPad o.O Roflmao. “Ok, cya guys, enjoy your exercises” Hm. Läxor :/ )

Åt middag på en bra restaurang vid Wudaokou T-banestation idag med Mor och Cameron. Vi beställde in en hel fisk bland annat XD Fett gott men fett mycket mat. Måste besöka bion där någon gång XD och Karaoken som finns på campus XDXD. Undrar om det finns något badhus i Beijing? <.<

För att hoppa tillbaka lite så gav Ali mig och Cameron en ide för att lösa våra frukostproblem (svårt att hitta god och enkel frukost utan ett campus card, för campus card måste man ha student card, student card får man efter den 24 efter all medical checkup och stuff…..). Man dricker bara en yoghurt eller en flaska mjölk. Sedan käkar man frukt och kex under lektionen. Ska testa det imorgon 😀

2 Replies to “Torsdag den 9 september. Cykel och stuff

  1. Dags att införa kategorier? T.ex. en om vad som hände på skolan, en om vad som händer på fritiden och en som innehåller som anekdoter du hör talas om?

Comments are closed.