Nu blire rörigt

Eftermiddag och kväll 13 september

Första gången jag hörde talas om detta var när jag satt vid samma bord som ett par ryska kvinnor som började diskutera hur dorm4 kommer omvandlas till ett hus för “scholarship people” vilket skulle tvinga dem att flytta på grund av ökade kostnader… jag försökte så lite som möjligt se ut som en scholarship people eftersom de båda osade svavel. Men nu verkar det som att, faktiskt, det kommer bli dyrare att bo i dorm4 så man måste antingen betala mer eller flytta till dorm1 (gemensam toalett…..). Jag var lite orolig för hur det skulle drabba oss i rum 818, för en städerska drog med mig ner till lobbyn och killen där sade att “ok, you will have to move tomorrow” men sedan fick han ett telefonsamtal och sade sedan till mig “no problem” så jag vet inte riktigt vad som står på o.O Men Henry fick en lapp som krävde att han skulle betala (vilket han gjorde, dorm4 e awesome) vilket inte vi fått så än så länge verkar det lugnt <.< Annars blir det 21 rmb om dagen för att bo kvar D: Vill inte flytta mattor T.T

:P:P:P

Vindruvorna frös i kylskåpet T.T oregerlig vitvara.

Mor minns kanske att när vi bodde på hotellet så stötte vi ett par gånger på ett par andra svenskar, mor och son. Idag inför middagen så slog vi följe med Henry, som tog med en annan slovak han lärt känna, Rudi, som i sin tur tog med sonen som vi mött på hotellet, Hannes. Som visade sig vara en trevlig prick. Han och Rudo hade lyckats få tag på campus cards (tydligen behöver man inte alls ett student card, utan det räcker bara med pass och lite andra papper för att få ut kortet ifall man pratar med rätt person….) så jag, Cameron och Henry fick tillfälle att smak på maten i kantinen. Man plockarmat själv, men för typ 10 rmb får man en mättande middag. Kvaliteten är som svensk skolmat, fast allt är svalt. Jiaozin var ganska dålig tyvärr >.< Ska köpa fler såna från gatuköket när jag kan 😛

Ficklampor är värda på kinesiska marknader, bra ljus och billiga.

Om allt går vägen så kommer jag (och Cameron och Hannes) att kunna känna 800 rmb var på söndag. Allt jag känner till om det är att det har med kläder att göra, så jag skriver mer om det senare.

EDIT: visade sig att vi har ju skola på söndag så det blev inget XD

Annars finns det flera människor som går runt på campus och erbjuder folk jobb. Mest välkänd är “filmkillen” som har drabbat många och erbjudit dem att delta i en reklamfilm o.O eller “iPhonekillen” som samlar folk att testa nya röstkommandon för iPhone 4 <.< Varför man nu skulle göra det i Beijing.

3 Replies to “Nu blire rörigt

  1. Inga problem, vi löser det om det skulle vara så att stipendiet inte funkar för de rummen. Klart ni ska bo kvar där 🙂

  2. Hm, låter ju lite märkligt. Nå, så vitt jag har förstått så ska ni ju ha rätt att bo kvar enligt det stipendium ni fått. Keep us posted.

  3. Betala dorm-avgift eller inte, prata med rätt person för att få campus card. Jag känner igen mig i Kina

Comments are closed.