Kunfu: wing-chun

Bilder kommer upp när jag fått internet på min dator snabbare än en fastlimmad fluga.

Jag och Henri kom til klassrummet en timme innan lektionen började så jag fyllde svarta tavlan med en teckning, för andra gången. Det var en vampyrjägare och en gargoyl och en vampyr och en massa zombies och SHOOP DA WOOP IMA FIRIN MAH LAZAH! (How quality of art has deturriorated between 1796 and 2010, markerad punkt för birth of teh intardnetz).

Idag var den första kungfuträningeneller rättare sagt den första wing-chunträningen, eftersom det var vad jag och Cameron var anmälda till. Det var kul latt jag lyckades få flera klasskamrater att testa de olika kampsporterna. Får fråga de imorgon om de ska fortsätta träna för det ska jag i alla fall 😛

Innan vi började träna så hälsade vi. Det är nästan likadant somm i karate. Man bugar och säger: “laoshi hao”. Man håller händerna så här när man hälsar. Det ska liknas vi de fem världsdelarna (tror jag det var) och de fyra haven. Alltså: hela världen. Det finns en annan version: Öppen hand för fred (invikt tumme för ödmjukhet) och knytnäve för kamp.

Wing-chun är väldigt annorlunda från karate. Man står med fötterna bredvid varandra, kobent, och med båda händerna rakt framför kroppen. Känns inte särskilt rörligt men vi får se under de nästa träningarna

Det är för att kunna slå och sparka samtidigt eller snabbare och för att man inte rör sig lika mycket fram och tillbaka som i karate. Nästa träning är på söndag.

HUNGRIG! Äter två maträtter till middag idag!

One Reply to “Kunfu: wing-chun”

Comments are closed.