Mat och nunchakus

Tisdag den 21 september

Idag bjuds det på en special om god kinesisk mat man borde testa ifall man kommer till Beijing, insprängd bland allt annat jag skriver om i kronologisk ordning.

Jag undrar ifall smog binds i regn och gör duschvattnet brungult? I sådana fall är det nog inte särskilt hälsosamt att bada i det. Även i andra fall undviker jag nog att tvätta mig i det.


Det är något i vattnet 😛

Frukost kan se ut så här ifall man blandar mat från dining hallen med mjölk man själv skaffat ….. väldigt mättande men inget jag skulle råda folk hemma att testa. I brödet finns det någonting som smakar smör, och det är värt väldigt mycket för kineser äter inte mejeriprodukter o.O

Testade att träna nunchakus idag eftersom det är gratis första lektionen, precis som men taijin eller wingchunen 😛 Samma lärare som hade hand om wingchun men det var bara sex studenter som ville lära sig nunchakus 🙁 Hemligheten bakom att hantera nunchakus är 1:att använda handleden och 2: ha rätt pose. Båda ger en gott om träningsvärk i axeln >.<

Det är väldigt värt att äta i gatustånden som står här och där, bara man kan identifiera bläckfiskspetten. Inte bara jiaozin är väldigt bra men också den friterade kycklingen och brödet med kryddor i (typ som väldigt kryddat, mjukt, pizzabröd).

Det finns två goda sidor med att besöka “Helens’s bar&catering”. För det första är den internationell (i mexikansk stil….?) så det finns gott om amerikanare som svenskar och slovaker kan sitta och skratta åt. För det andra kan man här beställa den ultimata äppelpajen. Omjäliga äpplen med en MASSA KANEL och det bästa pajbrödet en man kan smaka!

Gatumarknaderna är väldigt underliga företeelser. Här kan man köpa jordekorrar och ätpinnar och om man tittar bland böckerna kan man hitta den här världsberömda titeln:

4 Replies to “Mat och nunchakus

  1. Kul att du har hittat något gottgott.. Vatten i Kina är knepigt!

  2. Äppelpajen ser smarrig ut … boken kanske pappa skulle vilja ha till sina samlingar 🙂

Comments are closed.