Filmerrrrrrrr

Humm…. så eftersom min rumskamrats familj är på besök så bor jag ensam i rummet nu under helgen. Ganska kungligt. Om jag får säga det själv.

Dagens filmer var menade att vara skräckfilmer men ingen av dem var särskilt läskig visade det sig. Jag börjar undra om det här är en blogg om mitt år i Kina eller en filmblogg 😛 Å andra sidan, om jag ser mycket film nu så är det ju det jag gör i Kina. Massiv filmrecension ETA 2 enter.
——Sleepy Hollow är en film av Tim Burton med Johnny Depp i huvudrollen som poliskonstapel med uppdrag att lösa en mordhärva i byn Sleepy Hollow. Ganska gammal film om jag förstått rätt, inte läskig alls förutom vid två platser. En mycket bra film i alla fall. Tillräckligt invecklad historia för att vara intressant hela vägen, men inte så komplicerad att man blir förvirrad.


——28 Weeks Later är uppföljaren till filmen 28 Days Later, men filmerna är fristående och delar inte ens karaktärer. 28 Weeks Later handlar om hur amerikanska militären befäster London och påbörjar återpopulationen av landet. Precis som första filmen innehåller 28WL ett par ögonblick som bäst beskrivs med “men vad i h*lvete vad lamt!” men momenten av motsatt karaktär i filmen kombinerat med bra musik gör att man är nöjd i slutändan. Jämfört med första filmen är 28WL mycket brutalare och innehåller inte riktigt de komiska elementen som den första filmen gjorde. Komiska enligt mig i alla fall.

——Zombieland är bäst i början och slutet så vi såg bara de delarna. Vilket sammanfattar filmen väldigt bra i allmänhet, bra i början och slutet resten är mest ett enda långt tråk. Å andra sidan så är de första 10-20 minuterna väldigt underhållande. Även om det är en komedi så innehåller den flera scener som kan vara obehagliga för  yngre.

——The Reaping trodde vi skulle vara mycket läskigare än den var. Handlar om en “mythbuster” som ger olika övernaturliga händelser med kristen koppling logiska och bevisliga förklaringar. Så självklart handlar filmen om ett sådant mysterium som är extra svårt att knäcka. Filmen har en bra fnurr på slutet, så var noga med att se hela filmen om du ska se den. Att vara smått kunnig inom kristendom förhöjer filmupplevelsen. Semivarning på läskiga barn om du ogillar sådant.

Den här veckan var det väldigt kallt men det har blivit varmare nu under helgen.

Idag ska jag plugga och slappa för jag har huvudont och armbågsont och handledsont och fotont och ljumskont, förmodligen efter att ha slagit mig i huvudet med en träkäpp, snurrat för mycket nunchuk och spelat för mycket frisbee >.<

4 Replies to “Filmerrrrrrrr

  1. Fast tigerbalsam gör inget åt eventuella skador och kinesiskt tigerbalsam luktar illa :[

  2. Du kan bli filmkritiker! Beträffande alla onda ställen på din kropp – använd tigerbalsam!

Comments are closed.