Tvättdags och TV

Igår var det dags för handtvätt av mjukisbyxor och handduk, fast de tog mycket längre tis på sig att torka än vad jag trodde så nu täcker handduken elementet (ingen brandrisk:check) och jag körde eskimå med byxorna, vilket var ganska kallt i början men nu är de torra.

Sedan gick jag till parken för att träna nunchaku, och det gick bra ända tills jag blev uttträngd av ett gäng uppklädda och uppsminkade men inte mer visuellt tilltalande för det hörbart japanskt etniska flickor.

Så nu är jag här på rummet. Amon Amarth i lurarna och Hellbringer på skärmen. Sofft.

Så skulle jag skriva något om kinesisk Tv också? Hmm det är lite klurigt men vi ska se vad jag kan knepa ihåp. Till att börja med vet jag inte hur många kanaler som är gratis men vi har tillgång till en hel del från dormet. Vad jag har uppfattat så är programmen sorterade fter kanaler, det finns ett par CCTV kanaler (nyhetskanaler) och förmodligen är de uppdelade efter utrikes/ekonomi/et.c. Alla nyhetsprogram fungerar på samma sätt som i Sverige. Barnkanalen Kaku är den jag brukar titta mest på (den enda jag kan förstå, hurp) och det verkar som om den visar barnprogram dygnet runt faktiskt. Mycket tecknade program, mest kinesiska men jag ahr sett ett par japanska också (dubbade såklart). Det finns en studio som liknar bolibompa med en tjej och en kille som typ bakar eller pysslar eller vad som helst men de syns ganska sällan. Ibland flimrar ett naturprogram om gulliga djur förbi också. Sedan finns det musikkanaler och filmkanaler. Musikkanalerna erbjuder uteslutande dansgrupper och ballader. Eller opera. Alla dessa blir tråkiga eller obehagliga i längden :/

5 Replies to “Tvättdags och TV

 1. Jag menar verkligen kÅlkrisen. De käkar det som potatis eller vete i Sydkorea, så priset översteg det av guld. Så… de behövde köpa en massa från Kina, på Kinas termer.

  Jag skulle tro att de har kriser hela tiden i Bästa Korea så det är inte lönt att rapportera om det …..

 2. På restauranger brukar TVn alltid visa utrikes eller inrikes utan några kultur- ekonomi- eller andra inslag. Rapporter som jag har sett handlade till exempel om:
  -De instängda gruvarbetarna som räddades.
  -Svenska valet.
  -Arkeologiska utgrävningar i Kina.
  -Intevjuer med folk som arbetar vid byggarbeten eller liknande.
  -Orkanen över Taiwan.
  -Öhhhmmmmm…..
  -Sett ett par gånger hur kinesiska överkuckur möter europeiska överkuckur.
  -Reportage från en festival i Nordkorea.
  -Om kålkrisen i Sydkorea.
  -Ähhhhmmm……

  Det kanske räcker som exempel?

  Kinesisk opera, oavsett var den är ifrån, är väldigt brutal gentemot ovana trumhinnor.

Comments are closed.