Middag och fjäderboll

I söndags var det pakistansk middag för första gången på länge, de samlade var alla som utgör min närmaste…. vänskapskrets :P, här är en dålig bild på oss…. jag är tredje från vänster, ifall någon skulle vara osäker.

Idag torsdag, mötte jag en väldigt intressant människa, medan jag stod och sparkade fjäderboll på gräsmattan som inte får beträdas. En kines som säger sig vara 60 men har hälsa som en 30-åring, har bott 15 år i USA och 6 år i dåvarande Sovjet och har nu bestämt sig för att göra asiatisk fjäderboll till ett världsfenomen eftersom det är en sport som nyttjar fötter men endast kräver en spelplan på 30kvm. Så… jag sparkade fjäderboll med honom och hans lärlingar, alla av olika nationalitet och erfarenhet (mest erfaren var en finne som sparkat i sex år -finländsk mästare- och läst kinesiska i tre år) i en fyra-fem timmar under eftermiddag och kväll. Enligt den energiska åldringen fanns ingen riktig regelbok för hur man sparkar fjäderboll innan han skrev den, och den översätts dessutom just nu till engelska. Fick ett exemplar 😛

Här är ett foto på honom (till vänster), dock ännu sämre än det tidigare bifogade fotot i denna post…..

Titeln lyder “Kinesisk fjäderboll, regler och utövande” om jag vågar översätta.

One Reply to “Middag och fjäderboll”

Comments are closed.