31 januari

Dag 3.

IMG_2767Den sista dagen i Shanghai. Stadens akvarium räknas som Asiens främsta. Särskilt viktig tyckte jag att utställningen om hajar var. Kinas fastland, Hongkong, Taiwan och andra platser med kinesisk befolkning som Singapore står för världens hela (>95%) konsumtion av hajfenor. Lyckligtvis sammanfaller regeringens politik med miljöaktivisternas mål här. Jag hoppas att hajkonsumenterna kan ta sitt förnuft till fånga innan haven är utfiskade.

Akvariet är verkligen stort och har flera imponerande undervattenstunnlar. De hade flera ovanliga djur, och djur som är ovanliga för akvarier. Se bilden nedanför.

IMG_2776

Vi träffade också Steve, som jag spelade frisbee med för tre år sedan. Efter middagen spatserade vi längs stranden motsatt “bunden”. Shanghai lyste.

IMG_2785