1 februari

Dag 4.

Den första dagen i Suzhou, staden som ingår i talesättet “Ovan finns himlen, nedan finns Suzhou och Hangzhou” – “上有天堂,下有苏杭” [shang4 you3 tian1 tang2 xia4 you3 su1 hang2].

IMG_2818

Suzhou anses ofta vara den sämre av de båda men jag måste säga att jag verkligen gillade staden, i alla fall det område som vi bodde i. Dessutom finns Kinas vackraste park i staden. Den byggdes under 1100-talet, läs mer på wikipedia.

 

 

Här är en bild från paviljongen man sitter i för att lyssna till regnet.

IMG_2824 

Här är dammen som regnet ska falla i. Nu verkar mest plastflaskor falla där.

IMG_2825

Här är Shanshan under en intressant skylt. Det andra tecknet är su 苏,förenklat tecken. Det femte är yuan 園,traditionellt tecken. Skylten är alltså tillverkad och uppsatt någon gång mitt under femtiotalet, just då tecknen höll på att förenklas.

IMG_2811

 

 

 

 

One Reply to “1 februari”

Comments are closed.