Mycket stuff som dorm1 och saker

1 oktober

Så idag var jag för första gången i Amades rum i dorm1. De har snyggare möbler än oss, men korridorerna är trängre och de måste dela dusch och toalett i korridoren. Jag bjöds på [duhbadi] som är den pakistanska versionen av te. Nästan hela korridoren är befolkad av pakistaner och de känner alla varandra, så få sover i det rum de blev placerade utan många har flyttat runt. På samma sätt kan man gå in i vems som helsts rum närsomhelst så strax blev det nästan trångt i Amades rum. Om man lägger till en bollywoodfilm vars festmusik dånar ut genom ett par högtalare i en bokhylla så blev det hela väldigt nöjsamt i slutändan…. måste lägga vantarna på mp3n från den där filmen…..

Jag och Henri och Steve och Amade såg båda Red Cliff-filmerna idag, Kinas dyraste filmer. Inte de bästa filmer man har sett men striderna var ändå väl värda de fyra timmar det tog att se alla XD Filmerna handlar om de tre kungadömena, en del av Kinas historia som är väldigt känd. Det finns många filmer och böcker och manhuaor som handlar om den tiden.

Om laoshi såg mig och Steve och Amade träna varje dag skulle han nog uppskatta det, men inte för att det skulle synas på honom. Kul att ha något att göra varje dag iaf.

Jag och Andrej, som går i min klass räknade den sista dagen i september ut att hittills har vi lärt oss, eller gått igenom 300 tecken 😛 En 20 per dag tror jag det ger………

Nu ska jag berätta den där historien om koreaner i kazakstan som jag hörde under födelsedagsfirandet på pizza hut. Under Stalins styre flyttades många koreaner till kazakstan. Det skapades många kulturkrockar, inte minst för att koreaner som känt äter hundar, vilket kazaker finner ganska osmakligt. Hursomhelst, en koran kom till en kazakstansk arbetsplats oh snart började hundarna som levde där försvinna. Kazakerna sade till honom att sluta äta hundarna, men de fortsatte ändå försvinna. Så en natt smög de bort till koreanens säng och hypnotiserade honom. “Du är kazak, inte korean…. du är kazak, inte korean….” Nästa natt var han försvunnen. Alla sprang ut och letade så att han inte skulle äta ännu en hund. När de hittade honom så satt han och höll i en hund han just hade fångat och han sade till den: “Du är får, inte hund…. du är får, inte hund…..”

2 oktober

Så idag var jag förbi Tsinghua (landets bästa) universitet för att kolla på deras ultimate frisbeelag. Som inte var där. Om man tillägger att deras campus är 5 gånger så stort som vårat så blev det hela ganska ont för fötterna. >.<

Men det fanns god mat på den närmaste muslimrestaurangen iaf.

Annat

Engrish:

Spiderman:

Åsså nu kom jag och tänka på att idag mötte jag flera trevliga kinesiska studenter. Abigail och J.K. och J.K.s kompis. De läser alla engelska på ett annat universitet men de brukar komma till BLCU för att möta utlänningar. Det lyckades de verkligen med idag. En svensk, en slovak och en pakistanier kan det inte vara så ofta man stöter på. Det verkar som om kineser inte känner till tricket med att vissla med ett grässtrå heller. Nu gör tre av dem det iaf…… 😛

3 Replies to “Mycket stuff som dorm1 och saker

  1. Låter så jävla coolt, Marcus:)
    Är jävligt avundsjuk! Du verkar ha det så fruktansvärt roligt:)

  2. Låter som två trevliga dagar! Du kanske kan få dig en språkelev och börja dra in lite pengar 🙂 Kom ihåg att svenska är världens ondaste språk så om de är hårdrockare är det kanske det du ska lära ut!

Comments are closed.