Söndagmorgon.

Såre helg nu och man kanske skulle åka och göra något kul som att se sommarpalatset eller muren eller nåråt men neh. Jatrorja stannar på campus och pluggar och tränar med nunchakuerna och tittar på film……..

Jag undrar verkligen, VERKLIGEN vad Pingu och Pinga gör på tekokaren… förutom att titta ut på en såklart. På andra sidan står det “LOVELESS PENGUIN”.

Hittade en bok om datorer som någon kinesisk elev hade glömt i parken. Inleder med studier av det binära räkne… räkne… öhrp spela roll och fortsätter sedan med detaljerade bilder av datorns innehåll (platt) och utseende (fyrkantigt), förmodligen för att underlätta igenkännande. Man vill ju inte gärna råka plocka upp en laptop eller något annat okänt och otäckt. Sedan kom vi till kapitlet om mjukvara. Även om allt är på kinesiska fanns det ett lättytt pilspråk. “Den här knappen startar Microsoft Windows XP Fattigmans Version”. “Det här är ett skrivbord.” “Det här är en muspekare.”

Såg “Shinjuku Incident” på filmkvällen idag efter mycket lång diskussion och en färd till majjdanglaå och tillbak. En mycket bra film, fast den visades inte i kinesisk bio när den släpptes eftersom den var för våldsam. Läs “kallblodigt våld” istället för “för våldsam” så vissa scener kan vara smått obehagliga men jag skulle säga 12-årsgräns ändå. Jackie Chan spelar huvudrollen och han sparkar lite rumpa, men Shinjuku Inicident är absolut ingen kampsportsfilm, om du har sett många sådana med Jackie så försök se honom i nytt ljus. Han spelar trots allt väldigt bra i filmen.

Hej här är jag klockan två en vanlig söndag.

2 Replies to “Söndagmorgon.

Comments are closed.