5-7 november

5 november

Den här fredagen hade någon lyckats samla ihop nästan halva klassen att gå ut och äta middag tillsammans. Pimms flickvän hade bokat bord på en restaurang och enligt henne hade de blivit väldigt samarbetsvilliga när hon sagt att hon hade 12 utlänningar med sig XD God mat. Vilket avledde mig från att fota :]

Efter att ha blivit tipsad av en klasskamrat så laddade jag ner (hur skulle jag annars kunna få tag på den här i Kina?) pilotavsnittet av “The Walking Dead”, vilket släpptes i oktober 2010. Den har fått överväldigande betyg runtom världen och jag håller med om att det är en av de bästa zombiefilmer jag sett, och överhuvudtaget en väldigt bra film. TV-serien är baserad på en grafisk novell med samma namn. Avsnittet är 50 minuter och innehåller mångt obehagligt material även om det inte finns något splatter alls. 15-årsgräns. Se. Nu.

6 november

Eftersom jag egentligen inte riktigt hade något för mig efter lunch så följde jag med Steve till Chaoshifa och kom ut därifrån med toalettpapper och en waveboard. Sedan gick vi till Wudaokous köpcenter (eller åkte på waveboard i mitt fall) och där testade jag en jättebra radiostyrd helikopter och mötte en svensk i en bokaffär. Maj studerar på Beida universitet men kan ingen kinesiska trots att hon varit här i ett halvår som del i utbytet under hennes studier på KTH ?? i Sverige. Tydligen finns det sammanlagt en 15-20 svenskar på Beida och Qinghua. 😮

När jag och Steve var och kastade frisbee på fotbollsplan efter en lyckad toalettpapper- och tvåhjulsbrädeinhandlingsrunda så inleddes en fotbollsmatch. Inte lika intressant som tjejerna som spelade trumma i början. Lät väldigt häftigt, borde ha det i Sverige?

Förutom lite Top Gear så tittade vi på första “Infernal Affairs” filmen den här lördagen. När man tittar på den så fattar man knappt alls vad som står på men när man stängt av filmen så står allting plötsligt klasglart. Filmen handlar om kampen mellan polisen och triaderna i Hongkong. Både sidor har varsin agent som nästlat in sig hos fienden. Filmen handlar om hur de båda spionerna försöker hitta varandra och brottas med de psykiska och sociala problem som uppstår av deras jobb. Väldigt bra film.

7 november

Har huvudvärk. Inget farligt men det var jobbigt att gå ut. Hoppas att jag inte behöver gå hem från lektionen imorgon.

2 Replies to “5-7 november

  1. Hur mycket man förstår när någon pratar kinesiska beror helt på personen man pratar med faktiskt. Säger de något man har lärt sig så förstår man glasklart. Å andra sidan, är det någon som pratar med alla tonerna fel kan till och med jag bli förvirrad. Den enda regeln jag har funnit när det gäller vilka som är lättast att förstå av kineser är att ju högre utbildning någon har, desto villigare är de att tala så du förstår. Studenter är väldigt tacksamma att prata med för att nämna ett exempel. Å andra sidan kan det bli mycket lyfta ögonbryn och “hein?”-ande om man pratar med en vakt, t.ex.

  2. Kul att läsa om er shoppingrunda.Huvudvärk – det pratas kanske för mycket kinesiska runtomkring? Förresten, förstår du något av språket?

Comments are closed.